advies

STEVIG WERK

sta sterk bij profilering en problemen

professionalisering

TOONTJE HOGER

ontwikkel individu en organisatie

interimmanagement

EIGEN KRACHT

voed taak en team

project

BREEDBAND BUITENGEBIED

bewoners bewegen voor breedband

actueel

DATAGEDREVEN

bodem onder strategie en aanpak

etalage

VOOR HET VERHAAL

scherp jouw verhaal over product of project


vrijdag 3 september 2021

Natuur is noodzaak, ook op vakantie?

De opdracht van Alex bij de provincie Noord-Holland zit erop. Hij heeft anderhalf jaar bijgedragen aan de uitrol van het Natuurnetwerk Nederland (voorheen de EHS) in Noord-Holland.

 

90% Van dat netwerk is afgerond. De resterende hectares, zo'n 5600, staan tot 2027 op de rol om tot natuur omgevormd te worden. De noodzaak van die natuuropgave is helder: het gaat niet goed met de diversiteit aan soorten planten en dieren. Het natuurnetwerk vergroot, versterkt en verbindt natuurgebieden. Dieren en planten hebben daarmee letterlijk meer leefruimte - en overlevingskansen. En mensen, ach, wie heeft er geen baat bij gezonde natuur. Denk aan de rust, maar ook aan schoon (drink)water, schonere bodem en de mogelijkheden voor klimaatadaptatie. En dat vraagt nogal wat: van de grondeigenaren, pachters, de provincie en iedereen die daar omheen woont of werkt.

 

De bijdrage van een communicatieadviseur daarbij is zichtbaar en niet zichtbaar. Alex maakte met NH Nieuws en directe collega's een serie van 6 films over 30 jaar Natuurnetwerk, schreef zo'n 30 nieuwe webpagina's, organiseerde informatieavonden (on en offline) en schreef een natuur-enquete uit waar tot nu toe zo'n 1800 reacties op kwamen.

Vraag je hem waar zijn echte bijdrage in zit, dan heeft hij het over de interne discussies over werkwijze, gevolgen van de organisatiekeuzes en de communicatieplannen die richting aangeven.

 

Alex gaat intussen genieten van een vakantie. Misschien een leuk natuurgebiedje bezoeken?

 

Harm werkt intussen voor enkele dagen per week als teamleider Marketing & Communicatie bij het reintegratiebedrijf van de gemeente Leiden. En heeft hier en daar nog wat losse activiteiten. Hij ging het namelijk wat rustiger aan doen??

 

Verder beraden we ons op De Dagploeg. Hier vinden kleine organisaties een ervaren parttime communicatiestrateeg. Want slimme uitvoering moet je dichtbij in huis hebben. Maar strategie kan voor kleinere organisaties ook enkele uren per week aanschuiven.

 

Alex kijkt met trots terug op..

 

tweets

Alex Osten Op bezoek bij D66 Hoeksche Waard. Korte workshop mogen geven (blast from the past), alsof deze kanjers dat nodig he… https://t.co/VwXK17JHF1
op 6 november om 16:24 uur

Alex Osten RT @ProvincieNH: Communicatieadviseur / woordvoerder Commissaris van de Koning - Ben jij in voor een combinatie van advies, strategie en ui…
op 23 augustus om 19:39 uur

opinie

Uitslag negatief

'Waar je niet aan doodgaat, maakt je sterker'. Maar of dat ook voor de Corona-uitslag van Harm geldt?